Store finder
SÜTLÜK DOLABI

Kasap, Market, Süpermarket ve Hipermarket gibi işletmelerin içecek ve yiyeceklerini muhafaza ettikleri dolaplara sütlük dolabı ya da sütlük reyonu denilmektedir. Sütlük dolabı ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak ve de ürünün doğal özelliğini bozmadan muhafaza edebilmek için önemli bir yere sahiptir.

Sütlük dolabı market ve benzeri büyük küçük tüm işletmelerde kullanılmaktadır. Hatta günümüzde işletmeler ofislerine otomat isminde ödeme karşılığı ürününüzü veren içecek dolapları kurmaktadır.Sütlük dolabı modelleri arasında büyük marketler daha çok hava perdeli sütlük dolaplarını tercih etmektedir.
 

Sütlük dolabı arızaları daha çok gaz ve termostat arızaları nedenli olmaktadır. Sütlük dolabı ayarı yapıldıktan sonra kontrol edilmelidir. Aksi halde sütlük dolabı ayarları yapılmadan kullanıldığında çeşitli daha büyük arızalara neden olabilir. Bir diğer arızalanan yerler ise sütlük dolabı kapaklarıdır. Kapaklardan kasıt sütlük dolabı kapı tekerleği ve kapı yayıdır. Kapı tekerleği yani rulmanı aşırı ve sert kullanımdan dolayı arıza yapabilmektedir.

 

Sütlük dolabı aydınlatma kalitesi iyi ve nerji sarfiyatı düşük olmalıdır. Sütlük dolabı bayileri arasında bizlerden de fiyat teklifi almayı unutmayınız. Sütlük dolabı çalışma prensibi diğer soğutma sistemlerinde de olduğu gibi motor, kondenser ve evaprotör üçlüsünden oluşmaktadır.

Sütlük dolabı dijital gösterge fiyatları soğuk hava depolarında kullanılan termostatlardan daha uygundur. Aynı zamanda hacim olarak da daha küçüktür.

Sütlük dolabı dijital termostat fiyatları kalitesine göre artmakta ve azalmaktadır. Eski tip dijital termostatlar daha uzun ömürlü yeni tip çok fonksiyonlu termostatlar ise daha kısa ömürlüdür.

 

Sütlük Dolabı Çeşitleri

Sütlük Dolabı Çeşitleri kullanım alanına göre 4 gruba ayrılmaktadır.
Sürgülü kapılı sütlükler
Açılır kapılı sütlükler
Hava Perdeli Kapısız sütlükler
Kare yatay sütlükler


 

Sürgülü kapılı sütlükler: Sürgülü kapılı sütlükler kullanım alanı dar olan olan mekanlarda ilk tercih edilecek ürünlerdendir. Çünkü kapaklarının açılması ile işgal edilecek alan sürgülü kapılarda oluşmaz. Sürgülü kapıların tek olumsuz tarafı aynı anda bir çok kullanıcı kullandığında el sıkışmaşı gerçekleşebilir.


 

Açılır kapılı sütlükler: Açılır kapılı sütlükler kullanımı geniş alanlarda her bölümün kendine ait kapağı olacak şeklinde tasarlanmaktadır. Sürgülü kapılı dolaplara göre daha çok güvenlidir.


 

Hava Perdeli Kapısız Sütlükler: Kapısız sütlüklerde soğutma sistemi aşağıdan yukarıya veya yukarıdan aşağı üfleme şeklinde kullanılır. Bu şekilde sütlük içine dışarıdan hava girmesi engellenir. Ürünler soğuk şekilde muhafaza edilmesi sağlanmaktadır. Bu sütlüklerin olumsuz tarafı diğer sütlüklere göre daha çabuk tozlanmaya maruz kalmasıdır. Kapısız hava perdeli sütlükler aynı zamanda elektrik kesintisi gibi durumlarda en hızlı ısınan sütlüktür. Soğuma hızı da diğer dolaplardan düşüktür.


 

Kare yatay sütlükler : Bu sütlükler üzeri açık şekilde ve yan kısımları cam ile ocal kapalı sütlüklerdir. Görünümleri stadyumları andırmaktadır. Daha çok fırsat ürünlerinin kasa yakınında gösterildiği veya ek küçük bir şarküteri dolabı 

rg_frigo