Store finder
ŞARKÜTERİ DOLABI

Şarküteri dolabı hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bulacağınız bir yazı okuyacaksınız. Araştırılmış ve kesin bilgiler yer almaktadır.
Hazır mısınız? O zaman başlıyoruz.

Şarküteri dolabı nedir?  İçerisine konulan gıdaları dondurmadan soğuk ve taze tutmaya yarayan cam kapaklı yatay dolaplardır. Şarküteri dolapları her iki yüzeyi de camlı olarak üretilmektedir. 
Bu dolaplar en çok et, peynir, sucuk, sarma ve benzeri salamura yiyecekleri saklamak amacıyla kullanılır. 

Her tarafının kapatılabilir olması soğuk havanın dışarı çıkmasını engeller. Aynı zamanda mikrop, toz, böcek gibi istenilmeyen parazitleri dışarıda tutar. 


Şarküteri Dolabı Ne Işe Yarar?

Şarküteri dolabı ile etler ve diğer yiyecekler dondurulmadığı için pişirilmeye veya servise hazırdırlar. Şarküteri reyonu sayesinde etler güzel bir şekilde tasniflenerek tutulabilir. 
Geniş hacmi ile şık bir tezgah tasarlanarak müşteri portföyü genişletilmesine yardımcı olmaktadır. 
Temizliği ve ışıklandırması iyi bir şarküteri dolabına sahip iş yerinin iş yapmaması düşünülemez. Şarküteri dolabı vitrininizi düzenli, soğuk ve göz alıcı tutmanıza yarar. 
Sarkuteri peynir dolabı kapanabilir cam kapakları sayesinde toz ve mikroplardan ürünlerinizi korur.

 

Şarküteri Dolabı Parçaları Ve Özellikleri

Şarküteri Dolabı Ölçüleri

Şarküteri dolabı ölçüleri istenilen uzunlukta üretilmektedir. Ürettiğimiz şarküteri dolabı boyutları 1 metre, 2 metre, 3 metre, 4 metre ve 5 metredir. 1,5 metrelik olarak üretilmesi de mümkündür.

Şarküteri Dolabı Camı

Bu camlar kalın, sağlam ve kavisli olarak projeye göre üretilmektedir. Bombeli şarküteri camı olarak bilinmektedir. Şarküteri dolabı camında dikkat edilmesi gereken en önemli husus çok geniş olmamasıdır. Geniş olan camlar daha zor açılmakta ve hızlı hareket etmeyi yavaşlatmaktadır.

Şarküteri Dolabı Motoru

Şarküteri dolabı motoru soğutucu akışkana basınç uygulayarak kondenser içerisine soğutucu akışkanı gönderir. Bu işlem ile soğutma çevrimini başlamış olur. Sonrasında kondenserde yüksek ısıda gelen soğutucu akışkan gaz halden sıvı hale döner. Bu ani dönüşüm esnasında soğuma gerçekleşir. (Kondenser  ve Soğutma çevrimi hakkında blog sayfamızda detaylı bilgilere ulaşabilirsin. )

rg_frigo